Umetniška kolekcija Rotary kluba Maribor Park

Rotary klub Maribor Park od svoje ustanovitve 2009 udejanja vsa osnovna načela rotarijanstva, saj od takrat izvaja številne dobrodelne, socialne in družbeno koristne projekte v Mariboru, širši okolici, regiji in skupaj z rotarijskimi prijatelji iz tujine široma sveta. Pred 10 leti je klub prejel veličastno donacijo zbirko slik priznanih slovenskih umetnikov, ustvarjenih na taborih Sonje in Rada Jeriča. Kot je v svojem nagovoru povedala cenjena predsednica dr. Andreja Sinkovič “Donacija pomeni izjemno
dejanje, za katerega smo globoko hvaležni, saj v podarjenih umetniših delih čutimo plemenitost, duhovno širino in čustva umetnikov.”
Z namenom pridobiti sredstva za naše bodoče projekte smo sklenili prodati vsaj nekaj umetniških del iz naše zbirke, ki je predstavljena v katalogu.
Komu se bodo namenila pridobljena sredstva? Načrtujemo financiranje in ustanovitev laboratorija za naravovarstvo na Srednji biotehnični šoli v Mariboru. Tako imenovani GreenStemLab bo omogočil dijakom in profesorjem šole, kakor tudi učencem osnovnih šol in njihovim učiteljem neposreden stik z delom v laboratoriju in tako spodbudil, poglobil njihovo radovednost pri proučevanju in opazovanju narave, naravnih procesov ter sprememb. Naš skupni cilj je mladim rodovom privzgojiti skrb in odgovornost do okolja, narave in sobivanja z njo.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.