KAKO SMO PRIČELI
Prve korake za pripravo prve naše dobrodelne akcije smo zastavili že na samem začetku ustanavljanja našega kluba v začetku leta 2009. Kot je zorelo članstvo v klubu, ki se je šele ustanavljal, tako je tudi rasel projekt. Do čarterja smo uspeli povezati vse udeležence in zastaviti obseg naše pomoči.
OBJAVA NA ČARTERJU IN ZBIRANJE SREDSTEV

Na našem čarterju 6. junija 2009 smo javno razglasili, da je projekt terapije s pomočjo konja (TsPK) naša prva in večletna humanitarna akcija. Njen namen je, da zaženemo ustanovitev novega centra za TsPK skupaj z vsemi udeleženci. Ob razglasitvi smo pokazali kratek 15-minutni dokumentarni film, ki je pojasnil pomen te terapije in obseg našega prispevka.

V prvi fazi bomo poskrbeli za sredstva za oskrbo dveh konj v letih 2009 in 2010 ter za nabavo dveh kompletov potrebne opreme.

PREDAJA KONJ DRUŠTVU VELIKO SRCE

V petek, 2. oktobra 2009, je bil v Plaču pri Svečini na posestvu Purgajevih zelo poseben in zanimiv dogodek. Društvo Veliko srce iz Maribora je v posest dobilo dva konja pasme haflinger za potrebe terapije s pomočjo konja (TsPK). Sama predaja je zbudila večje zanimanje medijev. Pri predaji smo sodelovali tudi člani našega kluba, saj smo prispevali k uspehu projekta. Naš delež je nakup konjske opreme, pridobitev sredstev za oskrbo dveh konj (hrana, zdravila, potrebščine za nego) in za njuno šolanje za TsPK.
FOTOGALERIJA>

ZAKLJUČEK

S predajo konj in opreme ter z oskrbo dveh konj v letih od 2009 do 2011 se je naše delo pri projektu končalo. Projekt naprej vodi društvo Veliko srce. Ob tem bomo še naprej spremljali izvajanje projekta in se odzvali na pobudo društva v primeru dodatnih potreb za izvajanje projekta